filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Stephen King - Minden haláli

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

A négyes boncterem
Az ember egyik legklasszikusabb félelme – vagyis hogy halottnak hiszik, miközben nagyon is él, még rosszabb esetben, fel is boncolják – elevenedik meg az olvasó előtt. Remek írás, semmi másról nem akar szólni, mint erről a rettegésről – és működik.

A fekete öltönyös férfi
Az Ördög egy fekete öltönyös férfi képében megjelenik az erdőben egy kilenc éves kisfiúnak. Kell ennél több? Napokig eszembe jutott még a történet, miután elolvastam. Kétség kívül beindítja az ember fantáziáját.

Minden múlandó
Nem is emlékszem rá. Visszalapoztam, és újra beleolvastam, de még mindig semi.

Jack Hamilton halála
Gengszter novella, wuuu! Igaz történet alapján. Jack Hamiltont, a gengsztert egy tűzharcban megsebesítik, aztán a társaival együtt menekülnie kell. A szenvedés és a halál kézzelfogható, az elmúlás minden pillanata átérezhető, miközben mindent átitat a keserű melankóla. Nagyon jól működik.

A halálszoba
A kötet egyik közepes sztorija, egy vallatást mesél el. Nem rossz, de nem is igazán jó. A vége legalább kielégítő.

Eluria nővérkéi
A Setét torony univerzumának egy novellája. Mivel a Setét torony sorozat nem érdekel, így ez lett az egyetlen novella a kötetből, amit nem olvastam el.

Minden Haláli
A kötet címadó novellája tényleg haláli! Már az alapszituáció is érdekes, a jelenettel, ahogy a férfi a pénzt a csatornába önti, de aztán ahogy egyre több dolog derül ki, a történet is egyre feszültebb lesz. Az egyik legjobb novella a könyvben.

L. T. elmélete a házikedvencekről
Vicces! Ezen nevettem a legtöbbet, aztán a vége jól csőbe húzott. Zseniális, ahogy a házaspár viszonya ábrázolva van, fergeteges sztori!

Az országút vírusa északra tart
Egy gonosz festmény története, se több, se kevesebb. Minden tekintetben korrekt, és nincs megnyugtató befejezés. Kingnek megvan a szóban forgó festmény, igazából, kíváncsi lennék rá élőben.

Ebéd a Gotham Caféban
Jellemzően pont addig a legzseniálisabb, amíg az akció el nem kezdődik. Addig viszont egészen szuper. Itt is rendkívül érdekes – és nyugtalanító – a házaspár kapcsolata, szinte megöl a kíváncsiság, hogy megtudjam, mi történhetett kettejük között.

Az érzés, amelynek csak francia neve van
King azt írja, a novella a pokolról szól, ami az ő tálalásában ismétlődés. A novella nem is egy történet, hanem egy delíriumos álom, látomás, olyan, mint amikor hajnalban az ember negyven fokos lázzal fetreng az ágyban. Elsőre nem is tetszett, de elolvastam még egyszer és tulajdonképpen zseniális – csak épp nehezen emészthető.

1408
Ebből film is készült John Cusack főszereplésével. Érdekes módon a film és a novella is addig volt a legérdekesebb a számomra, amíg a főszereplő, Mike, be nem lép a 1408-as szobába. Van ilyen. Amúgy király, érdemes elolvasni!

A golyó
Klasszikus szellemtörténet, ami a végére egy kicsit több lesz.

A szerencsepénz
Csak egy skicc, de kedves kis skicc.

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

Rövid véleményem pár másik Stephen King könyvről:

Rémálmok bazára
Joyland
Minden sötét, csillag sehol
Tóparti kísértetek

covers_4134.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr457738706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása