filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

John Wick 2

2017. február 26. - Szoke_Kiss_Marton

Aki látta az első John Wick mozit, annak ez is tetszeni fog - talán elég lenne csak ennyit mondanom. Aki nem látta, az erre számítson: eszement öldöklés, John Wick keményebb mint John McClane, Bryan Mills és Jack Bauer egybegyúrva, de hála az égnek a készítők továbbra sem akarják, hogy mindezt komolyan vegyük. Így ezt a status quot elfogadva a nézőnek sincs más dolga, mint hátradőlni és élvezni az eszement akcióorgiát.

Amíg az első rész egy szimpla – de nagyon jól működő – bosszúhadjárat volt, addig a második felvonás egy remek felütéssel hozza vissza John Wicket a bérgyilkolás világába. Már csak azért is lett nagyon jól eltalálva, mert egészen az utolsó képkockáig organikusan követik egymást az ok-okozatok, minden erőlködés nélkül, és úgy alapozza meg az esetleges folytatást is, hogy egy cseppet sem érezzük izzadságszagúnak, sőt; szinte ordít egy befejező taktus után a sorozat.

Nagy pluszpont a filmnek, hogy vállalva teljes valóságtól elrugaszkodott mivoltát egy olyan bérgyilkos kaszt mítosszal építgeti John Wick univerzumát, amelyet legutóbb talán a Kingsman: The Secret Service-ben láthattunk. És bár azt meg kell jegyezni, hogy semmilyen téren sincs olyan zseniálisan stílusos, mint az említett film, még így is szépen teljesít az összehasonlításban.

Összességében megnézésre ajánlom, délutáni kikapcsolódás gyanánt. Nem kihagyhatatlan, nem klasszikus, de garantáltan nem fogsz ásítozni a 2 órás játékidő alatt.

Bónusz: Van a filmben egy remek meglepetés, ha nem tudod mire gondolok, ne nézz utána a semminek a filmmel kapcsolatban, mielőtt beülsz a moziba!

7/10

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

Itt találod rövid véleményemet az első részről!

mv5bmja3ntaxnty1mv5bml5banbnxkftztgwmde5otyxmdi_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr7612295015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása