filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Deadpool 2

2018. május 17. - Szoke_Kiss_Marton

A moziban ülve többször is azon kaptam magam, hogy eltöprengek, mennyit számít az újdonság varázsa. A Guardian of the Galaxy első része nagy kedvencem, míg a második részen halálra untam magam, pedig objektíven nézve semmi rosszat nem tudnék rá mondani. Valami hasonló érzésem volt a Deadpool 2 nézése közben is.

deadpool2.jpg

Félreértés ne essék, szuper folytatást kaptunk, ami a maga nemében még mindig párját ritkítóan bátor és üde, de már kicsit olyan, mintha minden poén előtt tudnánk, hogy mi fog következni. Ismerjük Deadpool minden mozzanatát! Több önreflexív poén visszatért az első részből, amelyek között van ami fárasztó - az X-Menek számát illetően - és van ami kb a film csúcspontja - a stáblista utáni jelenetek. A poénokat illetően külön érdekes volt számomra, hogy bár végig elnevetgélt a közönség, hol halk, hol közepes hangerőn, nem volt meg az a patikamérlegen kimért egyszerre hahotázás, amit az Infinity War alatt tapasztaltam - ami már csak azért is érdekes, mert utóbbi távolról sem egy vígjáték.

03_1.jpg

Ezen kívül mintha az egész film bevállalóságán tekertek volna egyet lejjebb. Még mindig káromkodnak benne rendesen, mennek a genitáliás poénok és folyik a vér is, de vagy a megszokás miatt tűnik már kevesebbnek, vagy tényleg egy fokkal elmozdultak a készítők a biztonsági játék felé. Döntse el mindenki maga. Az mindenesetre biztos, hogy Deadpool kiállása a rasszizmussal és a szexizmussal szemben, valamint a különböző feminista megszólalásai mintha egy kicsit kilógnának a környezetből. Távol álljon tőlem, hogy ezt hibának rójam fel, hiszen ha az ellenkezője kapna helyet a filmben, azt kifejezetten elítélendőnek tartanám, egész egyszerűen csak néha kicsit karakteridegen az inkorrekt gyilkológép szájából hallani a liberalizmus szólamait.

A sztori egyébként kifejezetten érdekesre sikeredett. Na nem mintha túl sok meglepő fordulatot tartogatna, vagy túlságosan fontos lenne a film egésze szempontjából, de pont egy lehelettel túl tudott lépni a kötelező körökön, így a folyamatos viccelődések mellett a film egy percig sem volt unalmas vagy vontatott.

8/10

Megjegyzés: Lehet csak én vagyok vele így, de ebben a filmben lett kifejezetten elegem a popkultúrális utalásokból, mint poénforrásból. A popkultúrán nyugvó poénok nem igazi viccek, csak kényelmes maszturbálás a humor kapujában!

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

Rövid véleményem a kedvenc Marvel filmjeimről:

Infinity War
Thor: Ragnarök

Captain America: Civil War

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr413967534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása