filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

X-Men: Days of Future Past

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Ez egyszerűen gyönyörű volt! Egy kicsit megint idegesített a film közben, hogy a gigantikus hype miatt még ennél is többre számítottam, mert igen, a közepén egy kicsit leült a film - szerintem tényleg csak kicsit -, de ettől függetlenül még így is szuper élmény volt!

A jövőbéli részek ugyan kevesebb hangsúlyt kaptak, mint a múlt eseményei, de amikor a jövő sentinelei ellen harcolnak az minden pénzt megért, és még a mesterséges feszültségkeltést is simán elnéztem - egy az egyben Mátrix 1! -, cserébe a fináléért, ami számomra néhány percig a Gyűrűk Ura epic hangulatát hozta, a minden elveszett érzést, a gyönyörű zenére, ami végül keserédes happy endbe torkollik. Helm szurdoki csata, ez ugrott be - ne essetek nekem!

A múltbéli részek, ahogy írtam is, leülnek kicsit a közepén, de egyrészt nem tudom, hogy lehetett volna kiküszöbölni - faszt nem, több Quicksilver! -, másrészt Magneto és Jennifer Lawrence, akarom mondani Mystique annyira badass volt, hogy simán vitték előre a filmet a megfelelő mederben. Peter Dinklage is nagyszerű volt, és ha már nagyszerűség; azt amúgy végig nem tudtam elhinni, hogy Quicksilver ennyire keveset szerepelt. A film legviccesebb jelenete - rég röhögtem ennyit egyhuzamban - egyúttal a film egyik, ha nem a legjobb jelenete is volt. És szerencsére egyébként is voltak emlékezetes jelenetek, jobbára Mystique-kel, vagy Magnetoval, és úgy en bloc a vége.

Összességében; nem tökéletes film, és csak egy csöppet nagyobb a hype-ja, mint a lángja. Nálam 9/10 és a képregényfilmek közül harmadik a sorban: Dark Knight > Avengers > Days of Future Past.

Ps: Jennifer Lawrence és Quicksilver spinoffot!

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

Rövid véleményem a kedvenc Marvel filmjeimről:

Infinity War
Thor: Ragnarök

Captain America: Civil War

x-men-days-of-future-past-photos-4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr527738624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása