filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Csepella Olivér - Nyugat + Zombik

2018. január 02. - Szoke_Kiss_Marton

Aki egy kicsit is érdeklődik a képregények, vagy még inkább a hazai kiadású képregények iránt, az biztos hallott már a Nyugat + Zombikról. Ha mégsem, akkor – és a keletkezésének történetétől most nagyvonalúan eltekintek – elég annyit tudni róla, hogy egy hazai grafikus, Csepella Olivér 250+ oldalas műve, amiben a Nyugat című meghatározó 20. századi folyóirat szerzői zombikat irtanak.

És ez pont annyira menő, amennyire annak hangzik!

A legelső amit a képregényről el kell mondani, hogy eszméletlen gyönyörű, kívül belül! A borítója, úgy világít a könyvesboltban, mint egy reflektor. A fedele és a hátlapja ugyan csak kartonált, de visszahajtott, ezáltal, és a vastagsága miatt van egy masszív fogása. A lapoknak pedig nagyon jó illata van!

5fd0c50ef1dae52770fa7020243c106c.png

A történetről nem érdemes hosszan beszélni: pont annyi cselekmény és csavar van benne, amennyi feltétlen kell erre a 250+ oldalra, de a hangsúly azért végig azon van, hogy elég cool dolog Babits, Ady, Kosztolányi meg a többiek zombi irtását nézni, miközben csak úgy röpködnek a szellemes egysorosok!

Negatívum talán csak annyi, hogy a színezés bár iszonyat stílusos, de egy idő után megterheli a szemet, hogy minden nagyon egymásba olvad - illetve néha kicsit követhetetlen, mi történik az egyes paneleken.

Magyar képregények között ez egy 10/9

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

aaaa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4413526775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása