filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

A berni követ

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Hát ezt még mindig nehezen hiszem el!

Sorolom: Izgalmas volt, pörgős, nem voltak üresjáratok, izgalmas karakterekkel volt teli, még a mellékszereplők is hihető, emberi lények voltak. Nem vállalt többet, mint amennyit elbír, de azt tökéletesen teljesítette. Jól használta - mit jól, kitűnően - a zsáner paneljeit, azokat a fogásokat, amik a jó filmeket, működő, átélhető, követhető, jó filmekké teszik - a telefonos megható rész, ami Kádas József és Lovas Rozi karaktere között lezajlott, azt bármelyik jó hollywoodi filmbe elment volna, és ez bizony hatalmas dícséret! Kulka mondani sem kell, remek volt, egyedül Szabó Kimmel Tamás volt nekem egy cseppet hetykébb a kelleténél, de elnézem. A zene nagyon szépen alásegített a kellő részeknél a filmnek. Az operatőr által megkomponált gyönyörű pasztell beállítások mindenhol remekül festették meg a jelenetek hangulatát.

Eddig két magyar filmet láttam ami a legközelebb volt ahhoz, hogy amerikai színvonalú, jó zsánerfilmként kerüljön fel a listámra. A Szabadság, szerelem, de az az aránytévesztés, a néhol rossz színészi játék és a tömény nyál miatt maradt le nálam erről a címről, és a Vizsga, ami csak egy kicsivel volt lassúbb a kelleténél illetve nem volt olyan szép íve, mint ennek a sztorinak. Magyarul, a Berni Követ nálam (!) az első világszínvonalú magyar "közönségfilm".

Ha mint filmet kéne pontban értékelnem, 10/8 és azt a két pont levonást is is csak a rövidsége és az érezhető alacsony költségvetés miatt kapná, de ha magyar filmként kéne értékelnem akkor egyértelmű 10/10.

UI: Kádas József a magyar Mark Wahlberg FTW!

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

609668102959924516.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr537738620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása