filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Mission: Impossible - Rogue Nation

2015. augusztus 30. - Szoke_Kiss_Marton

Ilyen egy korrekt akciófilm, abból a fajtából, amiben nem robbannak fel egymásba dőlő toronyházak és a világot is csak közvetve kell megmenteni. Ahol még lehet ötletesen - repülőgépes jelenet rögtön az elején - és ötletesen-kicsiben - operaházas jelenetsor, víz alatti részek - feszültséggel teli akciót látni, ami azért nem jön szembe minden második blockbusterben manapság.

A film legnagyobb előnye szerintem a Rebecca Ferguson általa alakított Ilsa, aki tökéletesen egyenrangú partnere/riválisa/ellenfele tud lenni Ethan Huntnak, nem csak hogy nem szorul háttérben, de többször is olyat húz, amivel ha csak egy pillanatra is, de Hunt karaktere fölé emelkedik.

Negatívum talán csak a szindikátus vezére, Solomon Lane, akinek ugyan nyugtalanító madárfeje van, de ezen túl csak egy tucat, felejthető főgonosz, az a fajta, aki már a mozi után egy nappal is olyan tempóban halványodik az emberben, hogy másnapra semmire sem emlékszik belőle.

Összességében több ilyen kreatív, cool akciófilmet szeretnék látni, és kevesebb értelmetlen pusztítással megtűzdeltet.

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

mi5-2_0.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr407745076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slowMotion 2015.08.31. 09:47:58

Mindazonáltal helyenként rendesen túl van lihegve. Akkor már inkább az UNCLE.

rockstar1234 2015.08.31. 16:02:13

Azert annyira nem volt jo. Baratnöm konkretan bealudt a vegen rajta... A 4 utan unalmas volt egy kisse, de nem csak en mondom, ismeröseim közül többen. A sok pozitiv kritika utan, nagy csalodas. Tucatfilm.

Szoke_Kiss_Marton 2015.08.31. 16:17:20

@rockstar1234: Azzal, hogy tacatfilm, nem értek egyet; bárcsak ilyen lenne egy tucatfilm :D Viszont az tény, hogy pont a legvégére laposodott el, az akció is ott volt a legunalmasabb, szóval van benne némi aránytévesztés.
süti beállítások módosítása