filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Ant-Man

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Ilyen egy "csak jó" Marvel film. Nincs benne semmi különösen rossz, és csak kevés különösen jó.

Ami teljesen oké volt: Michael Douglas és Paul Rudd nagyon hozták a figurájukat, Douglas hiteles volt egy alapvetően alulírt szerepben, Rudd meg kisujjból hozta a szeretni való, humoros, laza tolvajzsenit. Evangeline Lilly meg parókát hord, de még így is ezerszer jobb volt, mint azokban a hótgagyi hobbit filmekben. Corey Stoll csak egy fikarcnyit emelkedik ki a teljesen unalmas, ötlettelen, motiválatlan főgonoszok mocsarából, szegény nem sok teret kapott, a végén pedig már néha nyerítve, gonoszul röhög, mint a legutolsó rajzfilm gonoszok szoktak - mondjuk szinkronosan néztem, lehet eredetiben nem így volt.

A forgatókönyv rettenetesen kiszámítható, és nagyon-nagyon sok logikai bukfencet tartalmaz. Ennek ellenére Edgar Wright keze nyoma néha érződik rajta, szóval az egészet annak tudom be, hogy a könyv egy fércmű, amit így-úgy vágtak össze, ezért lett olyan, amilyen.

Ami kicsit jobb volt mint az átlag, az a végén a harc a gyerekszobában, az helyenként elég vicces és ötletes volt, valamint...

INNEN SPOILER

... a kvantum szintre történő zsugorodás, ami ugyan egyrészt az elejétől fogva várható volt, másrészt a visszanövekedés elég bénán lett megoldva, de azért érdekes volt látni, és utólag belegondolni is.
Még egy plusz pont, hogyha Evangeline Lilly is szuperhős lesz, ne adj Isten bekerülne az Avengersbe is vagy valami, részemről ki is üthetné Scarlett Johanssont a nyeregből, szívesebben nézném őt pár filmen át a változatosság kedvéért.

SPOILER VÉGE

Utolsó gondolat: Nagyon jó lenne, ha soha többet nem kéne már origins szuperhős filmet néznünk :( Egyszerűen nem lehet úgy megoldani, hogy ne a szokásos mederben csordogáljon végig a sztori, csak nüanszokat lehet változtatni rajta. Ant-Manben már az is nagyon jó volt, hogy a szerelmi szálat (majdnem) egy az egyben kihagyták belőle, de sajnos ez sem elég a folyamatos déjá vu élménnyel szemben.

7/10

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

Rövid véleményem a kedvenc Marvel filmjeimről:

Infinity War
Thor: Ragnarök

Captain America: Civil Warthe-ant-man-post-credit-scene-foreshadows-this-cataclysmic-event-in-the-mcu-what-will-the-488747.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr597739594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása