filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Edge of Tomorrow

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

A véleményem spoileres lesz, mert aki akarta úgyis megnézte már, aki meg nem, azt annyira biztos nem érdekli.

Úgy látszik az idei nyarat az időutazós blockbusterek viszik el. A Days of Future Past után (vagy előtt), ez a második (első) legjobb film az idei nyári szezonban, amit láttam. (Szerekesztve: mondottam volt 2014-ben) Annyira friss, aránytartó, vicces és jó ritmusú film, hogy a kliséit a legeslegvégéig tökéletesen sikerült úgy befednie, hogy végig szuper módon élvezhető maradt és ehhez még az agyamat sem kellett parkolópályára tenni. Imádtam a poénokat, amiket az alapszituációból kihoztak, a dinamikáját, a szuperul megvágott egészt, ami csak annyira volt repetitív, hogy egyszer se legyen unalmas, vagy kizökkentő.

Időutazós filmeknél mindig felmerül egy halom logikai bukfenc és nyilván ennél is fel lehetne hozni ilyeneket, de nekem a legeslegvégét leszámítva nem volt gondom a filmmel. Ha ott hagyták volna abba, hogy mindenki meghal, az űrlényeket is beleértve, plusz egy pontot adtam volna a képzeletbeli pontozómon. Sajnáltam, hogy a történet tökéletes szemenköpésével - totálisan logikátlan, hülyeség -, csak azért visszahozták Tom Cruise-t, hogy Tom Cruise éljen. A film végén. És mosolyogjon.

Amúgy Cruise végig nagyon jól hozta a figurát, Brendon Glesson is király volt, meg Emily Blunt is, viszont _könyörgöm_ szedjen már fel magára vagy plusz 5-10 kilót... Ugyanakkor amikor a robotruciban a szuper badass kardjával irtotta az ellent, az nagyon komoly volt. Külön jó pont az alkotóknak, hogy a szerelmi szálat teljes egészében kihagyták a sztoriból. Igen, teljes egészében. Nem, amire gondolsz, az nem szerelmi szál volt.

Szóval nagyon elégedett vagyok vele. A látvány is fasza volt, és a lények design-ja is nagyon szép, ötletes volt - mármint a kék lénynek. A gyalogok csak simán tökösek voltak.

Nem pontozom, hanem azt mondom; jobb volt minden szempontból, mint a Days of Future Past. Viszont nálam még így is az a nyár filmje és a Holnap Határán nagyon-nagyon-nagyon szorosan ott van mellette.

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

amazing-edge-of-tomorrow-widescreen-background-wallpaper-movie-free-desktop-pictures-download.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr297738672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása