filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Fear the Walking Dead

s01 e01

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Most néztem meg az első részt, és azt kell mondanom, rettenetesen erős volt, sokkal jobb, mint amire számítottam. Az én szememben ez a kezdés kiérdemelte, hogy innentől ne a Walking Deadhez hasonlítva, hanem önön jogán nézzem és értékeljem magamban a sorozatot.

Végre megkapjuk az ultimate zombi sztorit, ahol sok-sok órányi (résznyi, évadnyi) idejük lesz az alkotóknak, hogy elmeséljék a zombi apokalipszist, azt amire eddig egy filmnek sem volt tere, és ideje. Itt azonban mindenre lesz pénz és idő is.

Nem fogok mondani semmit az első részben történtekről, de végig zseniálisan volt fenntartva a feszültség, intelligensen voltak felvezetve a szálak egész a legvégéig. Nem ragadtatta el magát (csak egyszer) olcsó ijesztgetésre, egy nagyon precíz, nagyon jó atmoszférájú kezdésnek lehetünk tanúi, ami jelenleg csak címében hasonlít a Walking Deadre - és ez nagyon jó.

A casting szuperjól el lett találva, mind a négy főszereplő érdekes és/vagy szimpatikus, már most érdekel a sorsuk, izgultam értük, együtt éreztem velük, stb, ami azért egy óra alatt elég nagy bravúr.

Egy kérdés van csak bennem: Ha a zombi apokalipszis az évad végére, vagy pár évad múlva eljut arra a szintre, mint a TWD s01e01-ben, akkor mi fogja megkülönböztetni ezt, az anya sorozattól? De legyen ez a jövő aggálya; minden esély meg van rá, hogy az alkotók tudnak majd élni azzal a szabadsággal, ami az anyasorozattól való teljes függetlenedés hoz magával.

10/10-es kezdés.

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

fear.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr947739612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vvega · http://vvega.blog.hu 2015.08.28. 11:38:07

"Egy kérdés van csak bennem: Ha a zombi apokalipszis az évad végére, vagy pár évad múlva eljut arra a szintre, mint a TWD s01e01-ben, akkor mi fogja megkülönböztetni ezt, az anya sorozattól?"

Én akár azt is el tudnám képzelni, hogy többször, különböző helyszíneken és helyzetekben látjuk az apokalipszis kitörését más-más szereplőkkel.

Szoke_Kiss_Marton 2015.08.28. 11:53:15

@vvega: Jaja, jó buli lenne az is, ha antológia szerűen épülnének egymásra az évadok. Más szereplőkkel, de más szituációkkal is. Pl biztos érdekes lenne egy orvos kutató szemszögéből is végigkövetni az első napokat, aki mondjuk tudományos szemszögből foglalkozik a témával, stb.
süti beállítások módosítása