filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Grady Hendrix - Horrorstör

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Az egész könyv legnagyobb vonzereje, hogy úgy van megszerkesztve, mint egy IKEA katalógus, ami valójában nem az, hanem egy ORSK katalógus, ami a könyv világában az IKEA amerikai, olcsóbb egy-az-egybeni koppintása – ahogy a szereplők néhányszor meg is jegyzik.

Az egyik ilyen ORSK áruházban játszódik végig a történet, ami egy klasszikus, szellemes horrorsztori. Ami mégis kicsit kiemeli a tucattermékek közül, az egyrészt a körítés. A regény közben az ORSK áruház reklámanyagait olvashatjuk, ami még jobban beránt a regény világába, plusz a vége felé egy extra hátborzongató adalékkal szolgál, így cseppet sem öncélú. Másrészt pedig a regény pikírt hangvétele a multikkal és főleg az IKEÁval szemben, ami több helyütt is elég viccessé teszi a történteket, mielőtt minden átfordulna rettegésbe.

Tipikusan az a könyv, amit meg kell venni, nem elég ebookban elolvasni, annyira egyben van így kézben tartva az élmény.

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

covers_345082.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr447739392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása