filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

House of Cards

Season 03

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Spoileres véleményem

Az első két évadban sikerült azt a bravúrt elérniük a készítőknek, hogy az egyébként embertelen, gátlástalan, mindenkin átgázoló főszereplőknek, egyértelmű antihősi mivoltuk ellenére is drukkolni lehessen. Ez szerintem azért tudott így lenni, mert megvolt a jól kézzelfogahtó cél - Frank elnök legyen és mindenkit maga alá gyűrjön -, amihez lehetett szorítani. Igen, még gyilkosságok árán is, még annak ellenére is, hogy a cél szolgálatában semmi nem maradt tabu.

A harmadik évad ezzel szenben elvesztette ezt a jól kézzelfogható célt. Az egész évadban semmi nagyon könnyen körülhatárolható irány sem maradt. Persze ott volt, hogy Frank megnyerjen egy rendes elnökválasztást - ne kvázi puccsal legyen elnök -, de miután jelenleg is ő az elnök, ennek nem lehetett annyira érezni a súlyát.

A Petrovos részek jók voltak, azokban érezni lehetett a feszültésget, az AmWork viszont olyan szinten hihetetlen baromság volt, ami számomra egyértelműen a sorozat mélypontját jelentette.

Az egyetlen értékelhető, végigvitt monomentuma a sorozatnak Claire ébredése volt, ami szépen illeszkedett a személyiségébe és valahol mindig is sejteni lehetett, hogy erre fog kifutni a karaktere. Ugyanakkor pont ezzel, hogy az lett a vége, ami, a negyedik évad jóformán mindennel hendikeppel indul majd, ahhoz képest, ami az előző háromban jó volt.

Ó és egy valami, ami nagyon-nagyon szúrja a szememet: Doug sztorija, szerepe, sokáig nem volt nyilvánvaló ebben az évadban. A végére kiderült, hogy Frank iránti lojalitásáról szólt az ő kis története. Ami viszont a Rachel szálat illeti. A készítők komolyan eljátszották velünk azt, hogy egy évadon keresztül végig kell néznünk, ahogy egy totál ártatlan, védetelen lányt üldöz égen földön, hogy aztán a végén - a karakteréhez egyébként illően - eletegye láb alól? Konkrétan hányingerem volt tőle, amikor a végén eltemette. Doug az első két évadban egy karizmatikus, erős, szimpatizálható karakter volt, mert igazán mocskos dolgokat nem láttunk tőle, és amikor Frank elkövette az első gyilkosságát, mintha egy pillantra meg is rendült volna. Ehhez képest mostanra ugyanolyan undorító lett, mint Frank a harmadik évadban, akiknek már nem lehet drukkolni, csak reménykedni a miahamarabbi bukásukban.

Összességében számomra a leggyengébb évad volt, és némiképp csalódott vagyok.

Véleményem a második évadról:

Season 02

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

house-of-cards-season-3-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr977739502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása