filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Maggie

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Nagyon akartam szeretni ezt a filmet. Schwarzenegger, Abigail Breslin, zombik, stb, hát még szép hogy vártam. Ez az a film ugye, ahol Schwarzenegger lányát megmarja egy zombi, és az szép lassan elkezd átalakulni, hetek alatt.

Az alapfelállás nagyon érdekes, jó drámai kiteljesedésre ad lehetőséget, ehhez képest az egész film egy elszalasztott lehetőség, egy gigantikus egy helyben toporgás. Tömény, öncélú melankólia öntet minden perce cél és értelem nélküli. Ahol az első tíz percben tart a sztori és a karakterek, ugyanott tart az utolsó tízben is, kis túlzással. Az még hagyján, hogy nem nagyon van története, de a karakterek között sem történik semmilyen lényegi fejlődés, konfliktus, vagy bármi egyéb. Egyszerűen azt nézzük másfél órán keresztül, hogy Maggie egyre szarabbul van és az apja ezt anélkül kell végignézze, hogy bármit is tudna, vagy próbálna tenni. Mert itt van az igazi gond (az egyik a sokból), hogy a film semmilyen megoldást még csak meg sem lebegtet a néző előtt, miközben nem is igazán ismered meg az apát és a lányát: Így duplán nincs miért izgulni. Az járt végig a fejemben, hogy ha a zombikórt kicserélnénk egy tetszőleges halálos vírusra és a két főszereplőt no name színészekkel helyettesítenénk, szerintem a media markt leértékelt korongjaiig sem jutott volna el a fim. Mert a posztap. világról semmi nem derül ki és semmit nem látunk belőle (a film nagyrészt egy házban játszódik), zombik szinte egyáltalán nem tűnnek fel, így viszont csak a dráma maradhatna, de az is harmatos és gyengébb, mint a Walking Dead tetszőlegesen kiválasztott bármelyik két oldalpárja.

Hogy jót is mondjak: Schwarzenegger nem rossz benne, bár a játéka leginkább arra korlátozódik, hogy nagyon lassan csinál mindent, ettől függetlenül van egy-kettő jó jelenete, plusz a fényképezés szerintem nagyon szép, főleg a naplemente, napfelkelte képek lettek különösen kellemesek. A zene olyan semmilyen, gagyi... ja nem, most a pozitívumokat taglalom már. Na de az ennyi volt.

Én nem ajánlom megnézésre, ha nem másfél órás lett volna, tuti többször is beletekerek, annyira untam.

SPOILER ha valaki ezek után még meg akarja nézni.

Szóval nem vagyok forgatókönyv író vagy ilyesmi, és nem is akarok úgy tenni, mintha értenék hozzá, de mi a lóf@sz értelme van egy filmnek, aminek az elején bejelentik, hogy a főszereplő meg fog halni és a végén úgy hal meg, hogy közben egyetlen másodpercre sem volt kérdés, hogy meg fog halni? (persze vannak erre jó példák, mint legutóbb a Dallas buyers club, de itt szó sincs semmi hasonlóról) Semmi fordulat, semmi hiú remény, semmi. Az utolsó képkocka után végigtekertem a stáblistát, hátha valami epilógus lesz legalább, de semmi, tényleg semmi. Maggie meghal aztán ennyi, kösz a halakat. Egyszerűen képtelen vagyok nem összehasonlítani a zseniális Last of Us-szal és annak kibaszott jó végével, mert valami ilyen hangulatú lezárás kellett volna, vagy bármi, de nem. Szóval a vége dupla csalódás. Ennek a filmnek tényleg nulla értelme volt elkészülnie.

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

maggie-the-movie-3-670x447_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr187739222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása