filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Prisoners

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Remekül felépített thriller, ami valahol a Takent viszi tovább egy másik, sokkal sötétebb és brutálisabb szinten. Itt ugyan félig a krimi szálon, a nyomozáson van a hangsúly, de a gyereke utáni kutatásban mindenre képes Hugh Jackman (nagyon erős alakítás) Liam Neeson vehemenciájával robog végig a történeten. Azzal a különbséggel, hogy amíg Neeson egy rettenthetetlen akcióhős volt a Taken-ben, addig Jackman egy átlagos apuka, aki a történtek hatására engedi szabadjára a mindenkiben ott lapuló állatot. (Megjegyzés: A film egy pontján azért mindenki elgondolkozik rajta biztos, meddig is lehet elmenni még az erkölcsi feddhetetlenség védelmében)

A film ugyan két család egy-egy gyermekének az elrablásáról szól, egyedül Jackman családjának szálára van ráállva a történet. A másik felet jóformán nem is értem miért írták bele. A gyerekek után nyomozó Gyllenhaal zseniális (az a tikkelés :D), de már a Zodiákus óta tudni való, hogy jól áll neki ez a szerep, és persze legkésőbb a Brokeback Mountain óta, hogy kiváló színész. Aki még említést érdemel, az Paul Dano aki remekül hozta az érzelmileg és értelmileg visszamaradott fő gyanúsított szerepét - bár sajnos kevesebb lehetősége volt megmutatni mit tud, mint amennyit jó lett volna nézni.

Maga a sztori jó tempóban és okosan felépítve halad a végkifejlett felé, a leleményesebbek biztos már a felénél rájönnek, hogy ki a gyilkos, én nem jöttem rá, úgyhogy végig jól szórakoztam.

Végezetül: Roger Deakins operatőri munkájáról ismét csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ha másért nem, már ezért megéri megnézni a filmet. Aki látta már, annak egyébként itt egy rövid elemzés az úriember ebbéli munkájáról, kicsit spoileres, szóval tényleg csak annak, aki már látta: Link

Összességében nálam 8/10

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

prisoners-trailer-05302013-202442.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr27738634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása