filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Snowpiercer

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Valamiért én úgy emlékeztem erre a filmre, hogy csupa jót hallottam róla, hogy az év egyik legjobb filmje, stb, stb. Ehhez képest gondolatom a film végeztével:

EZ MÉGIS MI VOLT...?

Azt se tudom hol kezdjem; talán rögtön ott, hogy az egész filmben egyetlen karakter sincsen, egyetlen egy sem, csak emberek akik mennek előre egy vonatban, miközben annyit sem tudunk meg róluk, mint egy átlagos Barátok Közt epizód bármelyik szereplőjéről. Totál semmit. Olyan szinten nincsenek még felvázolt sablonok sem, tényleg semmi, hogy totál hidegen hagyott mindenkinek a halála <- nem spoiler, tényleg nem.

Aztán a történet (hahahaha) egy eszeveszett baromság, a bekattant terminatortól kezdve a céltalan kaszaboláson át a tökéletesen elcseszett befejezésig. Persze ott van benne a potenciál, a tanmese a világ működéséről, a társadalomról, és esküszöm 5-10 mondat erejéig még működött is ez, Ed Harris szájából, de aztán ismét visszaváltott a film random idiotizmusba, akár Chewbacca is beugorhatott volna a filmbe, olyan szinten volt összehányva.

Hogy jót is írjak: Az alapötlet ettől függetlenül zseniális, és a díszletek is jobbára fantasztikusak voltak, illetve viccesen sok híres színészt fűztek meg, hogy szerepeljenek. Plusz pont, hogy a vonat zárt ökoszisztémáját egész logikusan végigvitték.

Nálam 5/10, de a képregényt még letöltöm, hátha az jobban működik.

SPOILER
PS.:A kínai kiscsajt mi értelme volt szerepeltetni, ha a vége főcím után 5 perccel utolsóként ő is halálra fagy?

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

snowpiercer_ext_r_rieur-0-2000-0-1125-crop.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr967739054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása