filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Aljas nyolcas

2016. január 17. - Szoke_Kiss_Marton

A legkevésbé Tarantinos Tarantino film, ami akkor működik igazán, amikor nem akar Tarantinos lenni és akkor válik kínossá, amikor megérezzük Tarantino izzadságát.

A legjobb, amikor az akar lenni, ami valójában; kellemes kamaradráma. Vannak mérsékelten kidolgozott karakterek, akik egészen jól felvázolt viszonyrendszerek szerint feszülnek egymásnak, a játékidő előrehaladtával. A felvezetés ugyan egy kicsit lassú, de később beérik az alapozás és onnantól már csak úgy peregnek a percek.

Kevésbé jobb akkor, amikor krimi akar lenni. Nem mondom, hogy nem működik ebben a műfajban, de Tarantino túlságosan szeret szabadon szárnyalni ahhoz, hogy egy ilyen kötött műfajban rendesen érvényesülni tudjon. Első ilyen szárnypróbálgatásnak mindenesetre jó.

Ami a legkevésbé tetszett, az a felesleges brutalitás, ami nem hogy nem szolgálta a történet érdekeit, vagy a hangulatkeltést, de kifejezetten úgy éreztem, hogy csak azért kerültek bele a filmbe, hogy mindenki nyugodt megelégedéssel menjen haza a moziból "Azért ez mégiscsak egy vérbeli Tarantino film volt".

Amit pedig viccesnek találtam, az a 70mm-es film körüli marketing kampány: A film 98%-ban négy fal között játszódik, két kezemen meg tudnám számolni a külső beállításokat. Amennyit ez a 70mm hozzáadhatott a film hangulatához, annyi erővel egy iPhone-nal is felvehették volna az egészet, semmit nem rontott volna az élményen. 

Különben a színészek - már akiknek jutott rendesen megírt szerep - elég jók voltak. Samuel L. Jackson és Jennifer Jason Leigh vitte a prímet, akinek különösen jól voltak megírva a Kurt Russellel közös jelenetei: A férfi egyszerre volt volt vele rettenetesen brutális, de emellett egy orrbavágás után is simán megtörölte rabja ragutól maszatos száját. A többiek alakítására a legjobb szó talán a "tisztességes" lenne.

Végső soron azoknak ajánlom leginkább, akik szeretik az izgalmas kamaradránákat, és sok jó színészt együtt látni a vásznon.

7/10 - Mert bár némiképp csalódás volt, de még így is inkább jó filmnek mondanám, mint rossznak.

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

tim-roth-kurt-russel-og-jennifer-jason-leigh-i-the-hateful-eight.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr818278624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fv1977 2016.01.19. 10:39:37

Nekem tetszett! A "felesleges brutalitáson" én jókat nevettem, pont ettől olyan tarantinos szerintem. Tarantino agybeteg, ez nem is kérdés! :D
süti beállítások módosítása