filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Amerika Kapitány: Polgárháború

2016. május 08. - Szoke_Kiss_Marton

Minden kétséget kizáróan a Marvel eddigi legjobb filmje! Muszáj így kezdenem a véleményemet, mert végig ez zakatolt a fejemben a film alatt. Erre való a következetes, konzisztens univerzum építés. Így érik be nyolc évnyi átgondolt történetvezetés gyümölcse - ezért van nagyon jó helyzetben a Marvel, nem kell egy rész alatt a seggükből előrántani egy teljesen hiteltelen szuperhős konfliktust, mint a sokat ekézett Batman v Supermanben; volt rá nyolc évük (sőt, papíron még több) hogy mindent rendesen megalapozzanak. És ó igen, ez bizony nagyon jól sikerült!

Öröm volt nézni, ahogy az összes szereplő a maga karakteréhez igazodván, teljesen átélhető indokok mentén elfoglalja helyét a szuperhős államosító törvény egyik, vagy másik oldalán. Jól ismerjük már ezeket a hősöket, a múltjukat, tudjuk min mentek keresztül és ehhez mérten súlya van minden korábbi történetnek: ami a Superman v Batmanben (többet nem hozom elő, ígérem) egy elcsépelt látványelem (összeomló ház), az itt a konfliktust kirobbantó szikra, aminek az előzményeit már mind-mind láthattuk a korábbi Marvel filmekben.

A másik, amiről feltétlen beszélnem kell, az a zseniális team, amit összepakoltak erre a részre: bizton állíthatom, hogy alázza mindkét Avengers film kapcsolati dinamikáját. Külön öröm volt látni Ant-Mant és persze Spider-Mant, aki jobb bármelyik korábbi Pókembernél. El kell mondanom, hogy én nagyon szerettem Garfield hálószövőjét, de ez az új, sokkal fiatalosabb, sokkal lazább és humorosabb irány mindent visz! Ennél jobb reklámot nem is kaphatna az új készülő Spider-Man film.

Az utolsó dolog, amit még meg szeretnék jegyezni, hogy a reptéri harc a végén nem csak hogy az eddigi legjobb Marvel fight, de talán az egyik legjobb akció jelent amit valaha filmen láttam ever! Minden a helyén van: Átélhető motivációk mindkét oldalon, pörgős, dinamikus, nagyon színes és ötletes, és pluszba a legjobb poénokat a film alatt is itt kapjuk meg, amik hála Pókembernek még csak nem is hangzanak erőltetetten.

Hatalmas 10/10, többször nézős!

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

Az Polgárháborún kívül ez a három Marvel film tetszett a legjobban:

Infinity War
Thor: Ragnarök
Deadpool

_1453319820.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr268695222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása