filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Dallas Buyers Club

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Két felé kell szednem az értékelésem. Egyfelől a film mint sztori nem volt túl maradandó, a téma ellenére sem. Emlékezetes jelenet nem igen volt benne és érzelmet is csak igen kevésszer váltott ki belőlem. Ez nagy részt a dinamikus történetvezetésnek és vágásnak is volt köszönhető, ami miatt a film kegyetlenül robogott tovább, többek közt az egyik főszereplő halálán keresztül is.

Másfelől viszont ez a film Matthew McConaughey és Jared Leto jutalomjátéka. Matthew McConaughey kifejezetten zseniális, az első pillanattól kezdve a szerepét láttam magam előtt, nem a színészt, és ez nem csak a drasztikus testi átalakulásának volt köszönhető. A True Detective-ben nagyobbat játszott, de itt szerintem jobban végigvitte a szerepet. Jared Letoról meg elég, ha annyit mondok, hogy jobb nő volt mint Jennifer Garner, teljes mértékben megérdemelten díjazták.

Végül pedig muszáj kiemelnem, hogy bár ilyesmit sosem szoktam különösebben figyelni filmeknél, de itt kifejezetten szupernek találtam a vágást, nagyon sokat hozzátett a filmhez.

Összességében 6-7 pontos filmnek mondanám, de Matthew McConaughey és Jared Leto miatt 8 pontot érdemel.

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

maxresdefault.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr427738572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2015.08.28. 18:24:37

Én kifejezetten érzelmesnek találtam a filmet, pedig semmin nem sírom el magam. Életemben három film ríkatott meg, ez a harmadik. Számomra a csúcs az volt, mikor Leto elmegy az apjához pénzt kérni.

Szoke_Kiss_Marton 2015.08.28. 19:11:26

@Lenina Huxley: Az a jelenet fantasztikus, hogy férfi ruhában, férfias kinézettel is hozza a női karaktert. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.29. 11:35:41

Jó kis film volt, de a témához újat nem tett.
süti beállítások módosítása