filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Gillian Flynn - Holtodiglan

A könyv

2015. augusztus 27. - Szoke_Kiss_Marton

Spoiler mentes.

A sztori röviden: Egy házaspár 5. házassági évfordulóján a feleség rejtélyes módon eltűnik. A történet itt kezdődik a férj szemszögéből, míg egy másik szálon a feleség napló bejegyzéseiből ismerhetjük meg kapcsolatuk alakulását, egész a kezdetektől. A lejegyzett események egyre baljóslatúbb képet sejtetnek a jelen történéséiről…

Elképesztő zseniális könyv. Gillian Flynn kényelmetlenül nyers, őszinte és elképesztően jó emberismerő. Legszívesebben leírnék egy csomó példát, de nem akarom elrontani senki örömét. A történet felváltva van elmesélve egy házaspár férfi és nő tagja által, és végig az volt az érzésem, a női részeket egy nő írja, a férfi részeket egy férfi. Nagyon kidolgozott és részletes jellemrajzok, és bár a két főszereplő mellett a többi karakter háttérbe szorul, mégis mindenki épp annyi jellemmel van felruházva, hogy ne lógjon ki, és végig megfelelően asszisztálnak a sztori közben.

A könyvről bővebben csak annyit, hogy mély, kapcsolati dráma és izgalmas krimi is egyben. Nagyon jól egyensúlyozik ennek a kettőnek a határán, szinte lehetetlen letenni. Végig nagyon magas színvonalú sztori, méltó lezárással, valamint a krimi rész ellenére is eltagadhatatlan alliterációja annak, milyen nehéz egy házasság, milyen kompromisszumokkal, nehézségekkel jár, mi mindent kell megtenni a másikért, mennyit változik a két fél az évek során, stb… Azt hiszem ez a legfontosabb olvasata – mondom ezt úgy, hogy még nem vagyok házas.

Véleményem a filmről:

Holtodiglan

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

20140818konyves6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr367738612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása