filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

The Night Of

2017. január 16. - Szoke_Kiss_Marton

A The Night Of az HBO tavaly nyáron debütált 8 részes minisorozata ami egy tragikus este következményeit mutatja be jobbára egy gyilkossággal meggyanúsított pakisztáni származású, de már az Egyesült Államokban született egyetemista szemén keresztül.

Az első rém feszült rész egy kőkemény bűnügyi nyomozós-tárgyalótermi drámát enged sejtetni, de aki erre vágyik, az jobban teszi, ha már a második részt sem nézi meg.

A The Night Of elég hamar nyilvánvalóvá teszi, hogy itt az igazi történet Nasir Khan átalakulása, aki teszetosza (?), stréber egyetemistaként előzetes börtönbe kerül, ahol kénytelen beilleszkedni a valódi bűnözők közé. Erről szól a sorozat, vagy legalábbis erről akarna szólna, de érzésem szerint nem sikerült megtalálnia a készítőknek a sorozat igazi fókuszát.

episode-02-1920.jpg

A rövid, 8 részes játékidő túl sok fele kapkod, túl sok mindent akar megmutatni, miközben sokszor nem egyértelmű, hogy pontosan mit is akar hozzáadni ezzel az átváltozás történethez. Míg a Breaking Badben minden elem következetesen és logikusan igazolta Walter White átalakulását, addig a The Night Of túlzottan sok játékidőt tölt például a Nasirt védő ügyvéd ekcémás problémáival, vagy macskatartási szokásaival. A szülők igazi drámai mankót adhattak volna hozzá a történethez, de a készítők épp csak megpedzegették a legnagyobb dilemmájukat, miközben a történet számára teljesen másodlagos kérdéseken (taxi ügy) egészen hosszan rugóztak.

A nyomozás és ezáltal a tárgyalás háttérben is akar maradni meg nem is. Realista akar lenni a befejezéssel, de emiatt feláldozza a kerek történetvezetést.

thenightof-cast.jpg

Jó sorozat a The Night Of de nem kellene piedesztálra emelni. Vannak jó húzásai, a főnyomozó, Box például remek karakterrajzot kapott, öröm volt nézni, ahogy a készítők nem akarták egyik oldal felé sem erőszakkal elrángatni. A védőügyvéd, John Stone is hasonlóan jól összerakott háromdimenziós figura, aki belefásultsága ellenére is képes némi fejlődésre a történet alatt.

Összességében egy rendkívül jó alapanyagból, nagyon jó ötletre épített erős közepes sorozatnak tartom a The Night Of-ot. Senki sem fogja megbánni, ha megnézi, de nem is marad le semmiről, ha kihagyja.

7/10

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

PS.: A sorozat openingje nagyon erős lett, olyan, mintha a Making a Murderer és a True Detective mashupja lenne:

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr7412129481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása