filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Wonder Woman

2017. június 02. - Szoke_Kiss_Marton

A DC végre megcsinálta!

A Wonder Woman vicces, látványos, Gal Gadot pedig, aki már a Batman v Supermanben is az egyetlen pozitív csalódást szolgáltatta, istenibb (istennőibb) mint valaha! Egyszerre hiteles a világra rácsodálkozó, buborékban nevelkedett hercegnőként, és a saját lábán álló, saját céljaiért a végsőkig küzdő, idealista hősként.

Sok szempontból ez is csak egy ugyanolyan origins történet, mint amilyenből már ezer meg egyet láttunk. A hős kezdeti nehézségeit majd felemelkedését mutatja be, de ha már csak annyi újdonság lenne benne, hogy mindezt az első női főszereplős képregényfilmben teszi (a Macskanőt most felejtsük el, jóindulatúan), akkor is boldogok lehetnénk, de szerencsére ennyivel nem elégszik meg a film. Wonder Woman karaktere úgy kell a Marvel és DC filmek által dominált világba, mint egy falat kenyér.

Dianat az emeli ki szuperhős társai tengeréből, hogy nem puszta kötelességtudatból, ne adj isten bűntudatból üldözi a gonoszt, hanem mély empátiája okán, a szenvedőkkel való együttérzésből. Ő valóban a szeretet erejének hírnöke, ahogy a Coelhóba hajló fináléban ki is mondja, és ezek nem csak puszta szavak a részéről: az egész film tulajdonképpen erre a gondolatra van felfűzve.

Az már csak hab a tortán, hogy mindemellett olyan badass akciójelenetekkel szolgál a film, amikre még sokáig emlékezni fogunk, gondolok itt a film eleji amazon rohamra, és a lövészárkos jelentre, aminél jobbat én szuperhős filmben nagyon régen láttam már – úgy érzelmileg, mint látványilag. Hibátlan képsorok, amiért már önmagában megérte volna elkészíteni a filmet.

A hibák? Vannak, közel sem tökéletes film a Wonder Woman, de ezekről én most jótékonyan nem fogok írni. Elég mélyről jött fel a DC ezzel a filmmel és van egy olyan érzésem, hogy a Justice League mozival ugyanabba a mélységbe fog visszaérni, ezért most örüljünk kukacoskodás nélkül annak, hogy végre valami ilyen jól sikerült a stúdiónak!

8/10

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

ww.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr8312558987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Recensens 2017.07.30. 19:23:27

Egyetértek. A DC végre odatette. Mondjuk tényleg nem tökéletes a film, de nagyon látványos az egész. És nekem baromira bejön Gal Gadot! :-)
süti beállítások módosítása