filmekről, sorozatokról, könyvekről, játékokról

Rövid vélemények

Doctor Strange

2016. november 06. - Szoke_Kiss_Marton

Az eredettörténetektől mindig félek, eddig csak három jó szuperhős origins sztori volt, ami igazán tetszett: a Batman Begins, az Ironman és a Deadpool (és a Guardian of the Galaxy, bár az kicsit kilóg a sorból). Nehéz ezeket a történeteket igazán jóra összerakni, mert túl biztonságos belekényelmesedni a kötelező panelekbe. Sajnos a Doctor Strange sem került be nálam a kiemelkedő Marvel filmek közé, és ennek két markáns oka van:

Egyrészt a történet nagyon sovány, semmit nem nyújt a kötelező „feladathoz felnövős” elemeken kívül. Cumberbatch és a poénok nagyon jól ülnek, de nincsenek benne igazán maradandó vagy emberi pillanatok, esetleg meglepetések.

Másrészt, és ez számomra az igazán fájó pont: szerintem egyik Marvel film sem kezelte még ennyire félvállról karaktereket (a főszereplő Doctor Strange-et és Tilda Swintont kivéve). Egyetlen szereplőt sem ismertem meg igazán, senkiért sem izgultam, nem is érdekelt mi lesz velük. A CGI orgiában teljesen háttérbe szorultak, ahogy korábban írtam, a történettel együtt.

A CGI-ról viszont muszáj megemlékeznem még, mert ez viszont, mármint a látvány, a film legütősebb és legjobb része: évente csak egy-két olyan film érkezik, ami ennyire szépen megmutatja miért is olyan jó, hogy manapság ennyire előre tart már a számítógépes grafika, illetve, hogy mi értelme a 3D filmeknek. De nem csak technikailag, hanem kreativitás szempontjából is csodálatos amit kapunk, gyönyörű észvesztő bódulat, emiatt simán belefér egy újranézés később. Nem gyakran látjuk ilyen jól ábrázoltnak és átgondoltnak a mágiahasználatot.

Összességében 7/10 szerintem de ebből két pont a látványra megy csak.

Megjegyzés: Több Rachel McAdamst! :(

A Rövid vélemények blog írása a hobbim, ha dolgozok, főleg illusztrációkat készítek. Itt tudsz megnézni egy rövid válogatást a rajzaimból!

Rövid véleményem a kedvenc Marvel filmjeimről:

Infinity War
Thor: Ragnarök

Captain America: Civil War

doctor-strange-post-credit-scene.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidvelemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1411933511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása